Schweppes – Лансирање на нови вкусови

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Лансирањето на два нови вкусови за Schweppes беше еден од најинтересните предизвици со кои сме се соочиле. Целта истовремено да се задржат постоечките возрасни конзументи, но и да се регрутираат нови, успешно ја остваривме преку премиум shopfloor комуникација каде ги поканивме директно да ги пробаат новите вкусови.

Агенциската работа вклучуваше: развој на креативни решенија и POS елементи, поддршка во организација на интерни engagement настани за вработените во Пивара Скопје како главни амбасадори на новите вкусови.

BTL активностите вклучуваа разчични настани (WET sampling, street sampling, event samping) низ 5 градови и на 18 микро локации со остварени повеќе од 100.000 директни контакти со целната група.