Беше вистинска инспирација да работиме на првата „HalkTalk 2023“ бизнис-конференција за претприемачки, која неделава ја организираа нашите драги Halkbank AD Skopje со поддршка од Mastercard MK.
 
Конференцијата која се одржа во Македонската филхармонија ја отвори г. Билал Суџубаши, Главниот извршен директор на Халкбанк, со својот поздравен говор, а на истата зборуваа инспиративните претприемачки – клиентки на Халкбанк од Македонија, како и Агњешка Шпионек, специјалната говорничка од Mastercard Advisors.