Нов креативен бран во Скопје!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Фестивалот за креативни индустрии ‘‘Скопје креатива‘‘ ќе се одржи од 16 до 20 септември на Плаја Виста. Комуникациски партнер на Фестивалот е нашата агенција, очекуваме супер почеток на годинешнава есенска креативна сезона.

 

Под мотото „во четирите фестивалски денови ќе се одржат презентации, предавања, работилници, панел дискусии, форуми/дебати. Посетителите ќе имаат можност да учествуваат на настани поврзани со филмски и видео перформанси и театар, додека во вечерните часови ќе може да уживаат во специјално одбраната музика идеално дозирана за сечиј вкус.

Скопје Креатива е проект под покровителство на Град Скопје, а во организација на ЈУ КЦ Александар Македонски – Скопје и претставува  уникатен настан кој 4 години влијае позитивно врз развој на културната сцена и на едно место ги обединува креативниот сектор во земјава и регионот, како и бизнис заедницата.

Скопје Креатива 2015…да бидеме сите дел од една поинаква скопска приказна!