MK ENG

БАРАМЕ МЕНАЏЕР ЗА ДИГИТАЛНИ КОМУНИКАЦИИ

Од кандидатот очекуваме:

·         Универзитетска диплома

·         2+ години работно искуство во интернет маркетинг

·         Одлично познавање на алатки за интернет маркетинг и социјални мрежи

·         Одлично познавање на англиски јазик

·         Одлично познавање на работата во Microsoft Office пакетот (Excel, Word, Power Point)

·         Креативност, проактивност и желба за работа во тим

 

Одговорности:

·         Одговорен за контакт со клиенти за сите работи поврзани со интернет маркетинг и градење на долгорочни односи со клиентите

·         Развој на дигитални стратегии согласно со специфичните потреби на секој клиент

·         Изработка на комуникациски планови за различните онлајн платформи

·         Буџертирање на кампањи и активности

·         Креирање, следење и оптимизирање на кампањи преку Facebook, Instagram, Twitter, Google AdWords.

·         Менаџирање на заедниците и репутацијата на клиентите на интернет

·         Следење и анализа на активностите со користење на алатки како Google Analytics, Facebook, Twitter итн.

·         Управување со процесот на развој и унапредување на веб страните на клиентите

·         Спроведување на е-маил кампањи и менаџирање на бази на претплатници

·         Употреба на СЕО техники за унапредување на онлајн присуството на клиентите

·         Следење на најнови трендови и нивна имплементација во секојдневното работење

 

Нудиме можност за развој на вашите вештини, работа за светски познати брендови и компании, како и можност за постојано напредување и усовршување.

Ако сте заинтересирани заоваа позиции и ги задоволувате критериумите, ве молиме испратете ни CV најдоцна до 25.07.2017 година на e-mail адреса: hr@ifmccann.com.

Ќе бидат контактирани само кандидатите кои ќе влезат во потесен избор.